כניסת משתמש

כתובת דוא"ל  ayeletb@mishpat.ac.il

תחום התמחות מקצועי

דיני משפחה, משפחות חדשות, הורות, מעמדם של בני משפחה מורחבת. Family Law, New

Families and the Law, Parenthood, The Legal Status of Extended Family Members.

תפקידים עכשוויים במרכז מלבד הוראה

מנהלת (משותפת) של המרכז לזכויות הילד והמשפחה, עורכת (משותפת) של כתב העת משפחה במשפט, חברה בוועדת הוראה, אחראית על המשפט המבויים השנתי לסטודנטים מצטיינים.

נושאים לגביהם ניתן להתראיין בתקשורת
דיני משפחה, יחסי הורים וילדים, משפחות חדשות.

השכלה
תואר ראשון- LL.B. (magna cum laude), הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב, 1997; Tel-Aviv University Law Faculty.
תואר שני – LL.M. (Kent Scholar) אוניברסיטת קולומביה, ניו יורק, ארה"ב, 1999; Columbia University School of Law
תואר שלישי- J.S.D אוניברסיטת קולומביה, ניו יורק, ארה"ב, 2005; Columbia University School of Law.

מינויים אקדמיים
מרצה בכירה, המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט 2011
מרצה, המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט 2005

פרסומים נבחרים

מאמרים בכתבי עת

1. Conceiving Parents, forthcoming in 41 Harvard Journal of Gender & the Law (2017).
  2. "ארבעים שנה של עיוני משפחה" עתיד להתפרסם בעיוני משפט מ' (תשע"ח) (מאמר מוזמן לגיליון חגיגי לרגל 40 שנה לעיוני משפט, יחד עם רות זפרן).
  3. "גירושים לכולם: המקרה של גירושים חד מיניים כמקרה מבחן", עתיד להתפרסם במשפט ועסקים (תשע"ח). (עם צבי טריגר).
  4. "'הנה היה אדם ואיננו': על פרשנות צוואה, נשמה חסרה, וכבוד המת", עיוני משפט לח 571 (2016). (עם שלי קרייצר-לוי).
  5. "מזוגיות להורות משותפת – מסגרת משפטית להסדרת היחסים הכלכליים בין הורים במשותף", משפט ועסקים יט 821 (2016).
  6. A Constitutional Right to Marry: Israeli Style, 47 ISRAEL LAW REVIEW 1 (2014).
  7. Between Function and Form: Towards a Differentiated Model of Functional Parenthood forthcoming in 20 George Mason Law Review (2013).
  8. The Costs of Raising Children: Toward a Theory of Financial Obligations between Co-Parents, 13 Theoretical Inquiries in Law 179 (2011).
  9. Privacy for Children, 42 Colum. Hum. Rts. L. Rev. 101 (2011) (with Benjamin Shmueli).
  10. הורים או זרים: על מעמדם המשפטי המצוי והרצוי של הורים חורגים, משפטים מ (תשע"א) 5 (עם דפנה הקר).
  11.  "מה למשפט ולמשפחה?", האם המשפט חשוב 235 (מסדרת הספרים "חברה, משפט ותרבות" בעריכת דפנה הקר ונטע זיו, 2010).
  12. The Interplay between Tort Law and Religious Family Law: The Israeli Case, 26 ARIZ. J. INT'L & COMP. LAW 279 (2009) (with Benjamin Shmueli).
  13. Rethinking Visitation: From a Parental to a Relational Right  16 Duke J. Gender L. & Pol'y 1 (2009).
  14. "על זכויות, גבולות ומשפחה" עיוני משפט כז (תשס"ד) 539.

מאמרים ופרקים בספר:

1. "'ילדים זה שמחה': הורות בסיוע טכניקות הולדה מלאכותיות על ידי בני זוג בני אותו מין", זכויות הקהילה הגאה בישראל: משפט, נטייה מינית וזהות מגדרית 395 (עינב מורגנשטרן, יניב לושינסקי ואלון הראל עורכים, 2016) (עם רות זפרן).
  2. Same-Sex Relationships and Israeli Law forthcoming in Same Sex Couples. Comparative insights on Marriage and Cohabitation (Macarena Saez ed., Springer Press 2015).
  3. Child and Family Law in Israel: Dynamism and Schizophrenia, in The Future of Child and Family Law: International Predictions 175 (Elaine E. Sutherland, ed., Cambridge University Press 2012) (with Rhona Schuz).
  4. "'עד שהמוות יפריד בינינו?' – על דוקטרינת הצוואות ההדדיות במשפט הישראלי", ספר מנשה שאוה – מחקרים במשפט לזכרו  (אהרון ברק ודניאל פרידמן עורכים, תשס"ו) 497.

פרסומים שאינם שפיטים

1. "ירושה הניתנת לסתירה: זכויות הירושה של הידועים בציבור", עורך הדין 29, 106 (2015).
  2. פרשנות צוואה: בעקבות הלכת טלמצ'יו, הון משפחתי 2 , 1 (2014) (עם שלי קרייצר-לוי).
  3. "לא כתוב בתורה: על ברית זוגיות, חיים משותפים ונישואים אזרחיים" עורך הדין 22 (2014).
  4. מעמדם המשפטי של בני זוג של הורים במשפחות משולבות. בתוך נעמה צבר בן-יהושע וגליה צבר, שני בתים וילד: סיפורן של משפחות משולבות בישראל (2012)..
  5. Israel national report on the subject of same sex marriage for the 18th International Congress of the International Academy of Comparative Law (2010).
  6. רב שיח: שוויון מגדרי ודיני המשפחה האזרחיים (בשיתוף עם פרופ' רות הלפרין-קדרי, ד"ר דפנה הקר, וד"ר רות זפרן. הוצא לאור על ידי אוניברסיטת תל-אביב,   2006).
  7. "שולחן (משפחתי) עגול – עשור לבית המשפט לענייני משפחה: חזון ומציאות", משפחה במשפט ב 1 (תשס"ט) (מבוא לכרך בשיתוף עם מיכל בן-שבת, בנימין שמואלי, רונה שוז ורונה קפלן).
  8. משפחה במשפט: בין יצירה, פירוק ושימור התא המשפחתי, משפחה במשפט א' 1 (תשס"ז) (מבוא לכרך בשיתוף עם בנימין שמואלי ורונה שוז).
  9. רב שיח: שוויון מגדרי ושאלות הממון בגירושין (בשיתוף עם פרופ' רות הלפרין-קדרי, וד"ר דפנה הקר. הוצא לאור על ידי אוניברסיטת תל-אביב,   2007).
  10. רב שיח: שוויון מגדרי ושאלת האחריות ההורית (בשיתוף עם פרופ' רות הלפרין-קדרי, ד"ר דפנה הקר, וד"ר רות זפרן. הוצא לאור על ידי אוניברסיטת תל-אביב,  2008).

קורסים
דיני משפחה
היבטים משפטיים של הריון ולידה (סמינריון)
משפחה ומשפט בישראל של שנות ה- 2000 (סמינריון)